css

مقالات

روند رشد کودک شما در یازده ماهگی به یک مرحله حساس رسیده که سرشار از تغییرات شناختی، جسمانی و عاطفی است. در این مقاله قصد داریم به جوانب مختلف رشد کودک شما در این سن بپردازیم.

چگونه به رشد کودک یازده ماهه خود کمک کنیم؟

 

 

 

 

دستاوردهای یک کودک یازده ماهه

رشد جسمانی کودک

تمرکز کودک در این سن بر رشد هماهنگی دست‌ها خواهد بود. درست است که هماهنگی دست یک دستاورد جسمانی است، ولی کمک می‌کند کودک مفهوم علت و معلول را هم درک کند. کودک در این سن به‌تدریج متوجه می‌شود که هر عمل او پیامدی دارد. به همین دلیل کودک در این سن بازی با ماشین‌هایش را دوست دارد و مدام آنها را جلو و عقب می‌برد، به راه می‌اندازد و بعد متوقف می‌کند. همچنین کودک دوست دارد دسته کشوها را گرفته و آنها را باز و بسته کند. کودک با این بازی‌ها رابطه علت و معلول را درک می‌کند.

این مرحله از رشد کودک با کنترل بهتر حرکات بدن کودک او همراه است. کودک می‌تواند سریع‌تر چهار دست و پا برود و حتی سعی می‌کند از مبلمان بالا برود (فعالیتی که به ایستادن او کمک می‌کند).

نکته: احتمال دارد کودک شما اولین قدم‌هایش را در ۱۱ ماهگی بردارد ولی همانطور که بارها اشاره کرده‌ایم، سرعت رشد کودکان با هم متفاوت است.

رشد جسمانی کودک

رشد شناختی کودک

کودک شما در ۱۱ ماهگی کم‌کم به موسیقی علاقه نشان می‌دهد، پس اگر دیدید خود را با ریتم آهنگ تکان می‌دهد، اصلا تعجب نکنید.

کودک در این سن مفاهیم متضاد مانند خالی و پر را یاد می‌گیرد و مهارت‌های زبانی او بیش از پیش رشد کرده‌اند. کودک در ۱۱ ماهگی با حرکات بدن خود با شما ارتباط برقرار می‌کند و معنای لغات را می‌فهمد. برای تقویت رشد کلامی کودک در این سن بهتر است تا می‌توانید هنگام بازی و هر زمان دیگری که با هم هستید، با کودک حرف بزنید.

رشد شناختی کودک

رشد عاطفی و اجتماعی کودک

احتمالاً کودک یازده ماهه شما از غریبه‌ها خجالت می‌کشد و در حضور آنها عصبی و ناآرام است. این رفتار کودک به این خاطر است که حالا تفاوت بین آشنا و غریبه را درک می کند. کودک در ۱۱ ماهگی می تواند افراد را تشخیص دهد. همچنین کاملاً طبیعی است که کودک در ۱۱ ماهگی از تاریکی، رعد و برق و صداهای ناآشنا بترسد.

تذکر: وقتی کودک شما ترسیده است، حتماً کنار او باشید و به او حس امنیت بدهید.

یک رفتار دیگر کودک در این سن اشاره کردن است. اشاره کردن به معنای تلاش کودک برای ایجاد راه جدیدی جهت ارتباط با شماست. بنابراین با صحبت کردن و سوال پرسیدن در مورد چیزهایی که می‌بیند، رشد اجتماعی او را تقویت کنید .

رشد عاطفی و اجتماعی کودک

 

 

 

 

 

راه‌هایی برای کمک به رشد کودک یازده ماهه

کمک به رشد زبانی کودک

کودک شما در این سن صحبت‌های شما را می‌فهمد. بنابراین حرف زدن در مورد کارهایی که انجام می‌دهید و گفتن جزئیات بهترین راه برای کمک به رشد زبانی کودک است. به این ترتیب، کلمات جدید مربوط به کارهای روزانه خود را یاد می‌گیرد و می‌داند در هر موقعیت باید چه انتظاری داشته باشد. یک راه دیگر برای رشد درک زبان کودک توصیف کاری است که کودک انجام می‌دهد مثلاً «تو داری به پاهات دست میزنی».

کمک به تغذیه درست کودک

کودک دوست دارد در مورد غذایی که می‌خورد یا نمی‌خورد حق انتخاب داشته باشد. انتخاب غذا به رشد حس استقلال در کودک کمک می‌کند. ممکن است گاهی کودک غذایی را که همیشه دوست داشته رد کند. سعی کنید دو تا سه نوع غذا در اختیار او قرار دهید تا کودک در مورد انتخابی که می‌کند حس رضایت داشته باشد.

کمک به تغذیه درست کودک

کمک به رشد مهارت‌های حرکتی کودک

برای کمک به رشد مهارت‌های حرکتی درشت کودک، محیطی در خانه ایجاد کنید که کودک بتواند با ایمنی کامل چهار دست و پا رفتن و راه رفتن را تمرین کند. مثلاً اسباب‌بازی‌های مورد علاقه او را پشت سر هم بچینید تا کودک تشویق شود برای گرفتن آنها حرکت کند.

برای تقویت رشد حرکات دست کودک یک توپ به او بدهید تا آن را پرتاب کند یا یک جغجغه که آن را تکان دهد. به این ترتیب به تقویت رشد عضلات دست کودک کمک کرده و زیربنای مهارت نوشتن را در آینده گذاشته‌اید.

کمک به رشد حافظه کودک

اگر می‌بینید کودکتان کاری را بارها و بارها انجام می‌دهد، یعنی سعی دارد نحوه کار یک شیء خاص را متوجه شود. این کار به تقویت و رشد توانایی حفظ کردن در کودک کمک می‌کند. به کودک کمک کنید شیء مورد نظر خود را اکتشاف کند و او را تشویق کنید از آن استفاده کند. مثلاً اگر کودک به آجرهای خانه‌سازی توجه می‌کند، او را تشویق کنید یک برج بسازد.

کمک به رشد حافظه کودک

کمک به تقویت رشد عاطفی کودک

کاملاً طبیعی است که کودک در این سن اضطراب جدا شدن از شما را داشته باشد. اگر هر بار که شما را نمی‌بیند یا هر بار که از اتاق بیرون می‌روید گریه می‌کند، به او نشان دهید که برمی‌گردید. برای کمک به کودک در درک مفهوم پایداری اشیا، اجسام مختلف را پنهان کنید و بعد دوباره به کودک نشان دهید. به این ترتیب متوجه می‌شود حتی اگر اشیا را نبیند، آنها وجود خواهند داشت. سعی کنید همواره در حال حرف زدن با کودک باشید، حتی وقتی به اتاق دیگری می‌روید. به این ترتیب، کودک متوجه می‌شود حتی اگر شما را نبیند، باز هم وجود دارید.

در مقاله‌های قبلی در مورد رشد کودک 7 ماهه و رشد کودک 9 ماهه هم صحبت کرده‌ایم. یادتان نرود روند رشد کودک شما با دیگران متفاوت است. نقش شما به عنوان والدین ایجاد یک رابطه عاطفی خوب و دادن حس اطمینان و امنیت در تمام مراحل رشد کودک است.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد مراحل رشد کودک خود به دست آورید و با بازی‌های مختلف برای تقویت رشد او آشنا شوید، حتماً اپلیکیشن کوچیکا را دانلود کنید. متخصصین ما با ارائه بیش از ۱۸۰۰ بازی شما را در روند رشد کودکتان کمک خواهند کرد.

Cron Job Starts